(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Mramor ze sloučení WI s čokoládou + postup mramoru
Potřebné ingredience
čokohmota viz mé recepty a white icing
Postup přípravy
Omlouvám se, že to sem dávám znovu, ale to sem pro ty, co si postup uložili. Blbne mi totiž net, a při úpravě textu v postupu se mi podařilo to smazat.
Tento mramor jsem použila na výrobu včerejšího dortíku - viz mé recepty. Chtěla jsem tam dát něco jiného než je čokoláda. A tak mě napadlo smíchat čokoládu s WI. Možná to někdo znáte, ale já to do včerejška neznala. Vzala jsem WI a čokohmotu(viz mé recepty) a to v poměru 2:1. A udělala jsem si z něj mramor. Vznikla z toho hmota se zajímavou chutí. Ale hlavně se s ní pracovalo lépe než kdybych dělala jen s čokohmotou nebo jen s WI. A po vyválení, jsem zkusila hmotu po druhé a zkusila jsem s tím potáhnou naší víkendovou buchtu a šlo to skvěle.
Tak pokud někdo neznáte mramor z čoko-WI, nafotila jsem postup. Třeba se to někomu bude hodit.
Tento mramor jsem použila na výrobu včerejšího dortíku - viz mé recepty. Chtěla jsem tam dát něco jiného než je čokoláda. A tak mě napadlo smíchat čokoládu s WI. Možná to někdo znáte, ale já to do včerejška neznala. Vzala jsem WI a čokohmotu(viz mé recepty) a to v poměru 2:1. A udělala jsem si z něj mramor. Vznikla z toho hmota se zajímavou chutí. Ale hlavně se s ní pracovalo lépe než kdybych dělala jen s čokohmotou nebo jen s WI. A po vyválení, jsem zkusila hmotu po druhé a zkusila jsem s tím potáhnou naší víkendovou buchtu a šlo to skvěle.
Tak pokud někdo neznáte mramor z čoko-WI, nafotila jsem postup. Třeba se to někomu bude hodit.
uděláme si dva válečky v poměru 2 : 1 - WI :čokohmota
WI zplacatíme a vložíme na něj čokoládu
nově vytvořený váleček zamotáme
uděláme šnekouna
ze šnečka vytvoříme nový váleček
a opět šnekoun, toto opakujeme několikrát - čím více tím jemnější mramor, ale pozor, neopakujte příliš, pak se mramor ztratí
pak už jen stačí rozválet a je hotovo, škoda že jsem nepotahovala, když jsem potřebovala mramor na potažení, tak se mi tak nepovedl
mramor dopadl takto
na tento dortík byl použit - ten najdete v mých receptech
a tady je růžička z mramoru
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jeremy
(upraveno)
14. 4. 2010, 15:09
Vypadá to moc hezky,Péti...
verosa
(upraveno)
29. 1. 2010, 23:04
to vypadá krásně taky to zkusím
petatrn
(upraveno)
30. 1. 2010, 0:08
@verosa
momoto
(upraveno)
30. 10. 2009, 22:49
Chcela by som sa opýtať, čo je to WI a kde sa dá kúpiť. ďakujem
petatrn
(upraveno)
31. 10. 2009, 17:14
@momoto
WI =white icing, je to hmota na potohavaní či modelování, je krásně čistě bílá s ovocnou chutí, koupit se dá např. tady http://www.cukrarskepotreby.cz/cze/produkt.html/jedle_produkty-modelovaci_hmoty-white_icing_callebaut - nebo v jiných cukrářských potřebách
darinka30
(upraveno)
18. 10. 2009, 15:24
Simule2
(upraveno)
18. 10. 2009, 10:29
Dočka
(upraveno)
18. 10. 2009, 7:47
tak to teda koukám ty opravdu máš ručičky kouzelné ,moc se ti to povedlo šikulka
Ilonáček
(upraveno)
17. 10. 2009, 21:30